Hypotheek

adviestraject.

Erkend Financieel Adviseur

Wat zijn de voordelen van hypotheekadvies van Zseni?

Gespecialiseerd in de financiering en betaalbaarheid van je woning.

Ik help je om je nieuwe huis te financieren.

Kijk verder dan je hypotheek
Ik sta voor je klaar in elke levensfase. Ook als je bijvoorbeeld je hypotheek wil oversluiten, of als je terugvalt in inkomen.

 

Bewezen deskundig en altijd up-to-date
Erkend Financieel Adviseur is een keurmerk. Om dit keurmerk te houden moet ik

  • me aan strenge regels houden

  • geldige wettelijk verplichte diploma’s hebben

  • me continu bij laten scholen

 

Creëert overzicht in je financiële mogelijkheden
Ik help je om je financiële situatie in kaart te brengen. Ik zorg voor overzicht, inzicht en samenhang in je financiën.

Eerlijk over kosten
Ik maak vooraf precies duidelijk op welke kosten je moet rekenen. Een oriënterend gesprek is voor mijn rekening en verplicht je tot niets.

Je weet precies wat je kunt verwachten
Je krijgt vooraf een Dienstverleningsdocument waarin precies staat wat ik voor je ga doen.

 

Vinger aan de pols
Je situatie, wensen en voorkeuren veranderen in de loop van de tijd. Ik adviseer en help je bijsturen.

 

Ik hou me aan de beroepscode voor Erkend Financieel Adviseurs
De Erkend Financieel Adviseur heeft een beroepscode. Dit betekent onder meer dat ik altijd juiste en volledige informatie geeft en dat ik je gegevens geheimhoud.

Integer en persoonlijk financieel advies

Het gaat mij om jouw wensen en belangen.

 

Het adviestraject van Zseni.

Hoe komt je hypotheekadvies tot stand?

Het afsluiten van een hypotheek kost tijd en vraagt de nodige deskundigheid. Op basis van een zorgvuldige analyse van jouw situatie, wensen en doelstellingen voor de toekomst, kom ik met een persoonlijk advies voor een hypotheek die past bij jou voor nu en voor de toekomst. Het adviestraject bevat 5 fases.

1

Kennismaking.

Na afloop weet je precies wat je van me kunt verwachten en wat ik van jou verwacht!

Het adviestraject begin met onze kennismaking. Ik inventariseer op hoofdlijnen je doelstellingen, risicobereidheid, kennis, ervaring en financiële positie. Het is voor ons beiden van belang om tijdens dit gesprek erachter te komen wat ik voor je kan betekenen. Verder word je uitgebreid geïnformeerd over de inhoud van mijn dienstverlening en de kosten van mijn werkzaamheden. Ik geef je inzicht in je maximale hypotheek en maandlasten, zodat je op zoek kunt naar een nieuw huis, of in gesprek kunt met een aannemer voor de verbouwing.

Het kennismakingsgesprek duur een uur tot anderhalf uur, is geheel vrijblijvend en voor mijn rekening. Het kan plaatsvinden bij jou thuis, op kantoor of op locatie. In de ochtend, avond of zelfs in het weekend. Dus wanneer het jou het beste uit komt. Niet alleen flexibel maar ook snel. Binnen 24 uur kunnen we met elkaar in gesprek.

Op basis van ons kennismakingsgesprek besluit je of je van mijn dienstverlening gebruik wilt maken. Na het gesprek ontvang je een overzicht van wat ik voor jou ga doen en hoeveel dat kost. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Ga jij akkoord? Dan ga ik voor je aan de slag.

2

Beeldvorming.

Inventarisatie en Analyse

De fase van de beeldvorming kan worden onderverdeeld in de fase 'inventarisatie'  en de fase ' analyse'. 'Inventarisatie'  In deze fase ga ik verder met inventariseren, maar wel op een veel gedetailleerder niveau dan bij de kennismaking. Het is erg belangrijk dat ik tijdens het adviesgesprek over alle relevante gegevens van je huidige financiële situatie beschik. Ik zal er voor zorgen dat alle relevante gegevens, kenmerken, wensen en behoeften van je die nodig zijn om een passend hypotheekadvies te geven, aan bod komen.

 Tevens inventariseer ik welke bestaande voorzieningen je hebt en voor welke uitkeringen je nu en in de toekomst in aanmerking komt. Hierbij spelen ook wettelijke voorzieningen een rol. Verder zal ik je tijdens deze fase in algemene zin informeren over de voor jou mogelijk relevante hypotheekconstructies.

'Analyse' In deze fase vertaal ik de relevante informatie uit de 'inventarisatie' naar de mogelijkheden voor een hypotheek. Je mogelijkheden werk ik cijfermatig uit door berekeningen te maken die gebaseerd zijn op jouw individuele gegevens. Hierbij betrek ik ook je toekomstige financiële positie. 

3

Oplossing.

Advies

In de fase van de oplossing geef ik op basis van alle verzamelde informatie aan welke hypotheekconstructie goed aansluit op de uitkomsten van de analyses en past bij de situatie en jouw wensen. Hierbij houd ik ook rekening met alle relevante fiscale aspecten voor zover die gelden of redelijkerwijs in jouw situatie te voorzien zijn. Ik stel een advies op met jouw persoonlijk klantprofiel als basis. Ik ga hypotheken, rentetarieven en voorwaarden voor je vergelijken. Ik reken de financiële gevolgen van veranderingen door, zoals verlies van inkomen, gezinsuitbreiding, meer of minder verdienen en met pensioen gaan. Ik formuleer mijn advies zo dat jij begrijpt hoe het advies aansluit op jouw doelstellingen, financiële positie, risicobereidheid en kennis en ervaring. Vervolgens licht ik het advies toe. Per hypotheek bespreken we de voor- en nadelen. We nemen alle berekeningen door, zodat je precies weet hoe het zit. Ik leg de benodigde informatie en het klantbeeld met de gegevens over de geadviseerde oplossing vast. Je krijgt dit klantbeeld en het advies mee. Hiermee heb jij al het inzicht om zelfverzekerd keuzes te maken. Natuurlijk help ik je daarbij.

4

Bemiddeling.

Keuze gemaakt?

Dan is het tijd om je hypotheek af te sluiten. Dit gebeurt meestal nadat je de koopakte hebt getekend. Ik vraag de hypotheek en eventuele verzekeringen voor je aan. Ik verzorg het papier- en regelwerk. En na jouw akkoord het definitief afsluiten van je hypotheek. Vervolgens zorg ik dat alle stukken bij de notaris zijn op het moment de aktes gaan passeren.

5

Nazorg.

ZSENI Service

Ook na het afsluiten van je hypotheek kun je op mij rekenen. Gedurende de looptijd van de hypotheek en als je wil nog veel langer. Zo kan ik er voor zorgen dat je ook bij wijzigingen van bijvoorbeeld je risicobereidheid of je financiële positie een redelijke kans blijft houden op het behalen van je doelstellingen. Ook als je tussentijds met vragen komt te zitten, ben ik er voor je. Deze vorm van nazorg is van groot belang. Dit is ZSENI Service. ZSENI Service is er in drie verschillende vormen en maten, zodat er altijd een service is die bij jou past. Zo zorg ik er voor dat jij geen omkijken meer hebt naar je financiën en onbezorgd kunt wonen.